Vissza ide: Egyéb

David N. Daniels, M.D. és Virginia A. Price, Ph.D.

Az Esszenciális Enneagram

Hitelesített személyiség teszt és önvizsgálati kalauz

Kiadó: , 2017

Oldalszám: 140

Kötés típusa: Kartonált

ISBN: 1

Műfajok: , ,

Ez az évszázados múltú  pszichológiai rendszer, melynek  gyökerei a szent hagyományba nyúlnak vissza, felbecsülhetetlen kincs minden önismerete, önfejlesztés és spirituális felébredés iránt érdeklődő ember számára.
Ebben a könyvben a David Daniels, a pszichiátria klinikai professzora és a Virginia Price tanácsadó pszichológusa egy olyan tudományosan kifejlesztett Enneagram tesztet kínál, amelyet hitelesítettsége és megbízhatósági eredményei alapján a szakma máig az elsőként és egyetlenként tart számon.
A teszt már magában is egy önfelfedezési kalauz, de ezt még egy személyre szabott fejlesztési útmutató is kiegészíti, mely kiterjedt kutatások alapján került összeállításra.

Az Esszenciális Enneagram egy olyan öntesztelési folyamaton vezet végig, mellyel az olvasó  egyszerűen és pontosan meghatározhatja, hogy a személyiségmintáit illetően hova sorolódik. Daniels és Price lépésről lépésre, leltárszerűen vezeti végig az olvasót, hogy egy-egy személyiségtípus mit gondol, mit érez, és mit tapasztal. Körvonalazódnak az egyes típusok vakfoltjai és lehetőségei, és az is kiderül, mi az adott típus kibontakozási útja és lehetőségeinek legjobb kiaknázása.

Pontos és részletes információkkal feltöltekezve a kilenc személyiségtípus – Tökéletességre törekvő, az Adakozó, a Bizonyító, a Romantikus, a Megfigyelő, a Hűséges–Kétkedő, az Ínyenc, a Védelmező és a Közvetítő — minden eszközt megkap ahhoz, hogy az életminőségét drámai módon javíthassa.

Az Esszenciális Enneagram a ma létező legjobb tudományosan hitelesített enneagram személyiségteszt.