Vissza ide: Egyéb

David N. Daniels és Virginia A. Price

Az enneagram esszenciája

Hitelesített személyiség teszt és önvizsgálati kalauz

Kiadó: , 2017

Oldalszám: 140

Kötés típusa: Kartonált

Fordító: Sitkéry Zoltán, Veszprémi Krisztina

ISBN: 978-963-9841-35-2

Műfajok: , , ,

Ebben a könyvben a David Daniels, a pszichiátria klinikai professzora és a Virginia Price tanácsadó pszichológusa egy olyan tudományosan kifejlesztett enneagram tesztet kínál, amelyet hitelesítettsége és széles körű bevizsgáltsága alapján a jelenleg létező legjobbként és legmegbízhatóbbként tart számon a nemzetközi szakvélemény.

Megjelenés: 2017 szeptember.       ELŐRENDELÉS

 

Az enneagram esszenciája egy olyan öntesztelési folyamaton vezet végig, mellyel az olvasó  egyszerűen és pontosan meghatározhatja, hogy a személyiségmintáit illetően hova sorolódik. Daniels és Price lépésről lépésre, leltárszerűen vezeti végig az olvasót, hogy egy-egy személyiségtípus mit gondol, mit érez, és mit tapasztal. Körvonalazódnak az egyes típusok vakfoltjai és lehetőségei, és az is kiderül, mi az adott típus kibontakozási útja és lehetőségeinek legjobb kiaknázása.

A könyv másik nagy érdeme az a személyre szabott szemlélődő gyakorlatsor, amely a egyes típusok jellegzetes akadályinak felismerését és meghaladását segíti elő. Az enneagram így válik többé puszta személyiségtipológiánál, és ezáltal válik egy spirituális felébredési folyamat fontos és sokszor kihagyhatatlan eszközévé.

Pontos és részletes információkkal feltöltekezve a kilenc személyiségtípus – Tökéletességre törekvő, az Adakozó, a Bizonyító, a Romantikus, a Megfigyelő, a Hűséges–Kétkedő, az Ínyenc, a Védelmező és a Közvetítő — minden eszközt megkap ahhoz, hogy az életminőségét drámai módon javíthassa.