Sale!

Szvámí Ráma

A bölcsesség könyve – Ísá-upanisad

1890 Ft1607 Ft15%

Elfogyott

Kiadó: , 2013

Oldalszám: 130

Kötés típusa: puhafedeles, ragasztott

ISBN: 9789639718579

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

A  védanta filozófia az upanisadokon keresztül évezredek óta tisztán ragyogó fényt sugároz magából. Nyugaton még csak most kezdünk ráébredni arra, hogy ez az ősi fényforrás nem csak a megvilágosodás útjelzője a keresők számára, hanem a saját szentiratainkra is új fényt vethet.

Az ísá-upanisad, tömörségével egyetemben az egyik legmélyebb jelentésű upanisad. A védikus tradíció más jelentős szövegeihez hasonlóan a társadalmi és a személyes fejlődés szempontjából is organikus egészként és átfogóan kezeli a spiritualitást, a pszichológiát, az ismeretelméletet és a gyakorlati útmutatást. Nemcsak a kozmikus és személyes tudatosság, az illúzió és a valóság, tudatlanság és tudás mibenlétét magyarázza el, hanem a spiritualitás gyakorlati alkalmazásával és az utolsó utunkra való felkészüléssel is foglalkozik.

Szvámí Ráma magyarázata érthetővé teszi, hogy az élet spirituális és gyakorlati oldalának értelemszerűen összeegyeztethetőnek kell lennie. Mivel az ísá-upanisad az ősi tradíció filozófiai és költői szóképeit használja, a modern ember számára helyenként nehezen érthető, Szvámí Ráma azonban csodálatosan rávilágít a műben foglalt mélységes meglátásokra.

 

Idézet az isa upanisadból

Aki ismeri mind a tudást, mind pedig az illúziót (tudatlanságot), az az illúzió (tudatlanság) által legyőzi a halált, a tudás által pedig élvezi a halhatatlanságot.
 
Akik a megnyilvánult természetnek szentelik magukat, sűrű sötétségbe jutnak. De még nagyobb sötétségbe térnek azok, akik a megnyilvánulatlan természethez (prakriti) ragaszkodnak.
 
Mást kapunk a megnyilvánult természettől, s megint mást a megnyilvánulatlan természettől. így hallottuk a bölcsektől, akik azt számunkra kinyilatkoztatták.

 

További információk

Gyártók

Kiadó1, kiadó2, kiadó3