Rupert Sheldrake

A kutatószellem felszabadítása

10 inspiráló kérdés a tudomány megújulásáért

3490 Ft

Elfogyott

, 2017

Oldalszám: 410

Kötés típusa: Kartonált

Fordító: Szatmári L. Miklós

ISBN: 9786150007786

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

2013. „Az év könyve” díj SCIENTIFIC AND MEDICAL NETWORK

„Az emlékek valóban mindössze anyagi lenyomatok az agyban? Az elme valóban az agyra korlátozódik? A pszi-jelenségek valóban illuzórikusak? A mechanikus orvostudomány valóban az egyetlen, ami működőképes?”

Ruppert Sheldrake, a világhírű biológus ebben a provokatív könyvben tíz, a fentiekhez hasonlóan izgalmas, és inspiráló kérdésre keresi a választ, melyek új lehetőségeket és felfedezéseket nyújthatnak a tudomány s az olvasók számára egyaránt.

„Attól függetlenül, hogy a morfikus rezonancia megadja-e a megfelelő válaszok kereteit vagy sem, Sheldrake által vizsgált kérdések önmagukban is hasznosak. Az ellenségesség, ahogy sokan fogadták gondolatait, önmagában a legjobb ajánlólevél. Nem lehet gondolatait pusztán azzal elurasítani, hop-képtelenség. El kell fogadnunk, s mindig észben is tartanunk a jelenlegi dogmák korlátozottságát. Sheldrake ebben segít nekünk, ezzel a na-szerűen megírt. elgondolkodtató, és mindvégig izgalmas könyvvel.”

THE FINANCIAL TIMES

„Sheldrake a tudomány tíz legerőteljesebb dogmájáról rántja le a leplet hatalmas szolgálatot nyújtva ezzel tudománynak, emberiségnek, világnak egyaránt.”

THE INDEPENDENT

„Harminc évvel az első eretnek könyve után, Rupert Sheldrake új műve — A kutatószellem felszabadítása — ismét mérföldkőnek számít. Tudományos mű még soha nem inspirált jobban.”

DEEPAK CHOPRA

A szerzőről

Alfred Rupert Sheldrake (1942. június 28-án született) egy angol szerző  és kutató a parapszichológia területén, amely “morfikus rezonancia” fogalmáról ismeretes. 1967-től 1973-ig biokémikusként és sejtbiológusként dolgozott a Cambridge-i Egyetemen, és 1978-ig az Indiában a félig sótartalmú trópusok Nemzetközi Növénytermesztési Intézetének fő növénygyógyászaként dolgozott.

Sheldrake morfikus rezonancia-vélekedése szerint “a memória a természetben rejlik”, és hogy “a természeti rendszerek, mint a termeszek kolóniái, galambjai vagy orchidea növények vagy inzulinmolekulák a kedves “. Sheldrake azt javasolja, hogy ő is felelős a “telepatikus típusú kapcsolatok a szervezetek között”. Az eszméjének érdekképessége olyan paranormális tantárgyakat foglal magában, mint a precognition, a telepátia és a pszichikai beégető hatás, valamint a biológia, mint például a fejlődés, az örökség és a memória szokásos témáinak nem szokványos magyarázata.