Csöpel Láma

A megvilágosult harcos III. kötet

2793 Ft

Készleten

Kiadó: , 2015

Oldalszám: 168

Kötés típusa: Kemény tábla, cérnafűzött

ISBN: 978-963-89386-1-9

Műfajok: ,

Lapozz bele:

Leírás

A megvilágosult harcosok a lények javáért keresik a megvilágosodást. Útjuk az önzetlenség ösvénye, amelyen haladva képezik tudatukat a megszokott én-központúság és szorongás meghaladására, és fokozatosan megtanulnak másokat helyezni érdeklődésük, gondoskodásuk középpontjába. Ez az önzetlen hozzáállás alkotja az alapját és szívét a szellem képzése tanításaiba foglalt bölcseleti felismerések és meditáció gyakorlatok rendszerének.

E tanítások megadják a megvilágosult harcosok gyakorlatának magyarázatát, továbbá útmutatásokat tartalmaznak a küldés és fogadás (tib. tong-len) gyakorlatától kezdve – amely a mások szenvedésének képzeletben történő megváltása önmagunk boldogságával – egészen a gyakorlati tanácsokig, melyek elmondják, hogyan alakítsuk át mindennapi életünk elkerülhetetlen viszontagságait a belső ösvényen való haladást segítő erőkké.

Ez a tanítás a tibeti buddhizmus teljes gyakorlásának a szíve. A buddhaállapothoz vezető együttérzés ösvényének tanításait sűríti össze olyan gyakorlati útmutatásokká, melyeknek hasznát vehetjük mindennapi életünk helyzeteiben. Bár ez a tanítás a tibeti buddhizmus gyakorlatának a magja, és minden buddhista ország mestereinek lényegi szívbéli tanítása 2500 éve, a benne foglalt felismerések és módszerek mindannyiunk mélységes egyetemes emberi értékei, melyekből mindenki meríthet,szellemi-lelki elkötelezettségétől és hitvallásától függetlenül.

A könyvünkben foglalt tanítások a 12. században élt nagy tibetilodzsong mester, Csekawa Jese Dordzse A szellem képzése hét pontbancímű gyökérszövegét veszik alapul. A magyarázatok olyan régi illetve napjainkban élt tibeti mesterek útmutatásait követik, mint Thogme Zangpo, Dzsamgön Kongtrul Lodrö Tháje, Dilgo Khjence Rinpocse, Kalu Rinpocse, valamint Láma Ngawang Rinpocse, akitől Csöpel Láma a gyökérszöveghez és a kommentárhoz a szóbeli átadást több ízben is megkapta.
A szellem képzése hét pontban teljes magyarázata három kötetben kerül kiadásra. Jelen könyvünk, a sorozat harmadik kötete,a hét pontból a hatodikat és a hetediket tárgyalja, melyek a következők:A szellem képzésének elkötelezettségei és A szellem képzésénekirányvonalai.