Back to Egyéb
Sale!

D. E. Harding

A világ vallásai

2238 Ft1790 Ft20%

Elfogyott

Kiadó: , 2008

Oldalszám: 208

Kötés típusa: Kemény tábla

Fordító: Malik Tóth István

ISBN: 9789639841031

Műfajok: , , ,

Leírás

Douglas E. Harding e könyvében nem annyira a vallás népszerű formáival foglalkozik, mint inkább megpróbál azoknak a magasabb rendű vagy alapvetőbb belátásoknak a mélyére hatolni, melyekből a népszerűbb formák erednek. A világ vallásai olvasása során nemcsak más kultúrákat és világnézeteket ismerhetünk meg, de arra is lehetőségünk nyílik, hogy önmagunkba tekintsünk.

„Jelen írásommal az a célom, hogy bemutassam: a világ minden nagy vallása szükséges szerve a Val lásnak mint egésznek, mint élő szervezetnek, mely egy és osztha tatlan. Ébredjünk csak tudatára ennek a ténynek, és máris baráti légkört teremtünk, végtére is az az egyetlen módja a nagy vallások keltette, látszólag disszonáns hangok összhangba hozásának, hogy fi gyelmesen meghallgatjuk, mit mondanak valójában. Bátran kijelenthetem, hogy ha így teszünk, mennyei muzsikát fogunk hallani.”

(Részlet a könyvből)

DOUGLAS E. HARDING 1909-ben született az angliai Suff olkban. Az 1930-as évek derekán építészként Indiába költözött családjával, és itt érte aII. világháború kirobbanása. A háború veszélye ivel szembesülve sürgetőenérezni kezdte, hogy meg kell találnia valódi önazonosságát, mi előtt meghal.Életének meghatározó spirituális élménye a Himalájában érte.Immár klasszikusnak számító mű vében, az On Having No Head ben írjale tapasztalását: a „fejnélküliséget”, az éntelenség misztikus érzését. Későbbszámos könyvet írt, és különböző tudatossági technikákat fejlesztettki. Emellett összehason lító vallástudományt tanított a c am bridge-iegyetemen. Douglas E. Harding 2007-ben halt meg, nem sokkal kilencvennyolcadik születésnapja előtt.