Sale!

Buji Ferenc

Az elfelejtett evangélium

A názáreti Jézus elveszett tanításai

3299 Ft2969 Ft10%

Elfogyott

Kiadó: , 2018

Oldalszám: 274

Kötés típusa: Kartonált

ISBN: 9789638438225

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

„VÉGELÁTHATATLANUL LEHET VIZSGÁLNI az evangéliumokat, mint ahogy a mai biblikus teológia teszi… Ha nem a »lélek« szellemében folyik az evangéliumok vizsgálata, hanem a »betű« szellemében, azaz lélektelenül, akkor az valóban csak arra jó, hogy öljön, s nem arra, hogy éltessen” — Írja Buji Ferenc.

Könyvében nem kevesebbre vállalkozott a szerző, mint hogy szigorúan a jézusi szellemiség talaján állva értelmezze az evangéliumnak számos olyan elemét, amely — napjaink kereszténységének nagymértékű modernizálódása folytán — nemcsak az egyszerű bibliaolvasó, hanem a teológia előtt is rendre homályban marad. Szeretné elmélyíteni a Szentírás és a keresztény élet ismeretét azok számára, akik életüket szellemi feladatként fogják fel, vagyis akikben még él valamelyes készség arra, hogy saját vallásgyakorlatukon is tudjanak változtatni. E kettő ugyanis a legszorosabban összefügg.

Az evangélium felfogása szerint a vallás nem egy állapot, hanem egy olyan út, amelyen az embernek önmagát folytonosan legyőzve és meghaladva mind közelebb kell kerülnie Istenhez.