Back to Buddhizmus
Sale!

Buddha beszédei

999 Ft899 Ft10%

Készleten

Kiadó: , 2015

Oldalszám: 120

Kötés típusa: Kartonált

Fordító: Vekerdi József

ISBN: 978-963-2275-28-2

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

Buddha a beszédeiben nem törekedett rendszeralkotásra; szavai olvastán a megszólítottság erejét érezzük. Buddha beszédeiben az élethez való ragaszkodás elvetése, a mohóság és a gyűlölet elutasítása olyan szemléletességgel és erkölcsi tisztasággal párosul, hogy igazságai fényesen ragyognak 2500 év távolságából is. Ez szinte páratlan.

Ez a kis könyv a a Buddha beszédeiből a Páli Kánonban lejegyzett legfontosabb szútrákat adja közre Vekerdi József népszerű fordításában.

“A Beérkezettnek nem szokása, hogy elméleteket állítson fel. Mert a beérkezett felismerte, mi a test, hogyan jön létre a test, hogyan szűnik meg a test; mik az érzetek, hogyan jönnek létre az érzetek, hogyan szűnnek meg az érzetek; mi a tudat, hogyan jön létre a tudat, hogyan szűnik meg a tudat; mik az adottságok, hogyan jönnek létre az adottságok, hogyan szűnnek meg az adottságok; mi a megismerés, hogyan szűnik meg a megismerés. Ennek következtében a Beérkezett minden véleményt, minden felvetést, minden önzést, önösséget, önhittséget feladott, elvetett, visszautasított, eltávoztatott, és ezáltal felszabadult.”