Sale!

Srí H. V. L. Púndzsa

Ébredj fel, és ordíts!

A nagysikerű könyv második, javított magyar kiadása

3428 Ft2742 Ft20%

Készleten

Kiadó: , 2010

Oldalszám: 344

Kötés típusa: Kartonált

Szerkesztő: Malik Tóth István

Fordító: Veszprémi Krisztina

ISBN: 9789639841147

Műfajok: , ,

Leírás

Száz éve született Srí H. V. L. Púndzsa, ismertebb nevén Pápádzsí (angolos átírásban Papaji) , a 20. század végének egyik legnagyobb hatású indiai tanítója. Ez alkalomból jelenik meg nagy sikerű könyvének második, javított magyar kiadása.

Ott él bennünk a kimondatlan hiedelem, hogy a teljes felébredés ebben az életben nem lehetséges. Az ébredj fel, és ordíts! a valódi szabadságot jelenti ki – mely itt és most elérhető. Sem halogatásra, sem gyakorlásra nincs szükség, de őszintén szembe kell néznünk hamis önazonosulásunkkal, tévképzeteinkkel.

Srí H. V. L. Púndzsa (Pápádzsí) 1944-ben mestere, Srí Ramana Maharsi jelenlétében ismerte fel igaz természetét. Attól az időtől fogva, egészen 1997-ben bekövetkezett haláláig, megosztotta tapasztalatait mindazokkal, akik felkeresték őt. Jelenléte és tanítása százakat vonzott magához a világ minden tájáról. A könyv az ezeken a találkozókon elhangzott beszélgetések közül válogat.

„Képzelj el egy gondolathullámokból álló folyót! Mindenki az árral egy irányba sodródik, ugyanazokhoz a gondolatokhoz ragaszkodik, és elviszi az áradat.

Te viszont csak egyetlen gondolatnak adj helyet: »Szabad akarok lenni!« Ez ritkán jelenik meg az egész emberiségben. A Föld teljes lakossága sodródik az árral…

Mindig szabad vagy! Sehová sem kell rohannod a szabadságért. Valami másért kell rohannod. Hol van a szabadság, a megvilágosodás, a béke, a boldogság? Itt. Ahhoz, hogy itt légy, milyen erőfeszítést kell tenned? Semmit sem kell tenned, hogy az maradj, aki vagy.”

Részlet a könyvből