Back to Egyéb
Sale!

László Ervin

Harmadik Évezred

998 Ft898 Ft10%

Készleten

Kiadó: , 1998

Oldalszám: 229

Kötés típusa: puhafedeles, ragasztott

Szerkesztő: Maróti Zsolt és Révész Ágota

Fordító: Bori Erzsébet

ISBN: 963858243

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

A hetvenes években a Római Klub felhívta a világ figyelmét a növekedés határaira; a nyolcvanas években a környezetvédelmi mozgalom az életfenntartó környezet megőrzéséért indított harcot. Most, ennek a fordulópontot jelentő évszázadnak a végén a Budapest Klub egy új világkép, etika és tudatosság kibontakoztatására szólít fel.

Csak ennek alapján élhetünk majd bölcsen és felelősségteljesen abban a globalizált, de bizonytalan világban, amely a harmadik évezred kapujában ránk köszön.

“Mérföldkonek számít, amit a fiatal Budapest Klub alapítója és elnöke, László Ervin a Klubnak írt első jelentésében leír: a jövőt nem jósolni, hanem teremteni kell. Amit ma teszünk, meghatározza a holnap történéseit. Különösen igaz ez arra, hogyan érzékeljük az előttünk álló kihívásokat, és milyen jövőképpel igyekszünk megfelelni azoknak. László Ervin jelentése felvázolja azokat az alapelveket, amelyek szerint meg tudjuk teremteni közös jövőnk sikeres forgatókönyvét: új gondolkodásmódot és ennek megfelelően új cselekvési rendszert tudunk kialakítani.” Sir Arthur C. Clarke