Vissza ide: Jóga témakör

Szvámi Sivananda Radha

Hatha jóga, a rejtett nyelv

Szimbólumok, titkok és metaforák

, 2018

Oldalszám: 340

Kötés típusa: Kartonált, füles borító

Fordító: Holló Imola

Műfajok: , ,

Várható megjelenés 2018 december.   Értesítsük? Előrendelem

 

Szvámi Sivananda Radha (1911-1995) elsőként hozta el a jóga ősi bölcsességét a Nyugat számára. Miután guruja, az indiai Rishikeshben élő Szvámi Sivananda1956-ban beavatta, megalapította a Yasodhara Ashrams Központot a kanadai Brit Columbiában, és számos klasszikus művet írt a jógáról, többek közt Kundalini jóga a Nyugat számára és Radha: egy kereső nő naplója címmel.

Szvámi Sivananda Radha több mint huszonöt éve dolgozta ki a Rejtett nyelv módszerét a hatha jóga azon művelői számára, akik mélyebbre kívánnak hatolni gyakorlásuk során. A Hatha Jóga, a rejtett nyelv, amelyhez B.K.S. Iyengar írt előszót, összefűzi a jógapszichológia tág látókörét a modern lélektan és az önreflexió kifinomult módszereivel, hogy megtanítson az ászanák rejtett nyelvét „beszélni”. Ez a nyelv a bennünk élő szimbólumok és metaforák feltárásával önnön mélységeinket szólaltatja meg, új megértésekhez, felszabadító átalakulásokhoz vezethet belső utunkon. Nélkülözhetetlen olvasmány mindazok számára, akik komolyan járják a jóga útját.

Ez a könyv azoknak szól, akik a hatha jóga gyakorláskor az ászanák mélyebb értelmét keresik. Ez a mélyebb értelem bennük rejlik, pszichológiailag és spirituálisan egyaránt. Tekintsünk hát szimbólumként ezentúl a testhelyzetekre, hogy soha nem sejtett jelentőségükre bukkanjunk.

— Szvámi Sivananda Radha
Hatha Jóga, a rejtett nyelv

Szvámi Radha őszinte felfogása sokat elárul a jóga iránti elkötelezettségéről. Sikerült újra lángra gyújtania a Hatha Jóga lámpását, amelynek fénye immár egyaránt világít az egyesre és az összesre.

Geeta Iyengar, a Ramani Iyengar Jóga Emlékközpont igazgatója

Szvámi Radha könyve az első kiadás óta ott van a könyvespolcomon. A jóga nyelve, ahogy Szvámi Radha beszéli, közvetlenül a szívemhez szól.

Amy Weintraub, a Yoga for Depression szerzője