Back to Pszichológia
Sale!

Schäfer, Thomas

Hogyan szolgálja a halál az ÉLETET?

Búcsú és halál a családfelállításban

1943 Ft1748 Ft10%

Készleten

Kiadó: , 2012

Oldalszám: 186

Kötés típusa: puhafedeles, ragasztott

Fordító: Szász Andrea

ISBN: 9789632911526

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

Halál nélkül mit sem ér az élet! – így végződik egy afrikai mese a hős hosszas tépelődése és szenvedése után. Az élet és a halál összetartozik; és aki helyesen viszonyul a halálhoz, egyben az életét is szolgálja. Aki fél a haláltól, legtöbbször az élettől is fél. Aki teljes szívvel elfogadja az életet a mélypontjaival és csúcspontjaival együtt, az a halált is békével fogadja.

Ha a halállal való találkozásba bevonjuk a mesék bölcsességét, mélyebben behatolhatunk az elmúlás világába. A mesékben megszokott dolog, hogy megjelenik a halál. A vele találkozó mesealakok úgy beszélgetnek vele, mint "ember az emberrel" – akár a családfelállítás során. 

Ebben a könyvben sok történet szerepel nehéz emberi sorsokról, amelyek sajátságos módon összecsengenek az előttük bemutatott mesékkel. A családfelállításokban láthatóvá válik, hogy a halál és az elmúlás valóban befolyásolja a mindennapi életünket, sőt az ott végzett munka a halottak lelkivilágára is visszahat. 


Thomas Schäfer szakterülete a pszichoterápia és a családfelállítás – könyvében sokéves tapasztalatára támaszkodva mutatja be a családfelállítás során a halál témakörében előforduló legfontosabb kérdéseket: 
-Testvér, gyermek halála a családban 
– A szülők halálos betegsége 
– Az idős és elhunyt szülők tisztelete 
– A házastárs halála 
– Beleavatkozás az emberi sorsba 
– A gyász