Jean Hani

Isten mesterségei

3200 Ft

Elfogyott

Kiadó: , 2017

Oldalszám: 164

Kötés típusa: Kemény tábla, cérnafűzött

Fordító: Kocsi Lajos

ISBN: 978-963-12-8684-7

Műfajok: ,

Lapozz bele:

Leírás

Jean Hani (1917-2012) az amiens-i egyetem professzora, a Centre de Rechercbes sur l’Antíquité Classíque alapítója. Munkássága jelentős részét a kereszttény szimbólógia, liturgia és művészet bemutatásának szentelte. Pedagógiai tevékenysége mellett alapvető fontosságúak a nyugati antikvitás vallás- és kultúrtörténetével foglalkozó írásai és szövegfordításai is, Főbb. műveiben – Le Symbolisme du Temple Chrétien, La’ Divíne Liturgia, La Royauté Sacrée; La Víerge Noíre et le Mystére Marial – a vallástörténeti kutatások legújabb eredményeit a tradicionális szemlélet öszszefüggéseibe helyezi, így a kereszténység csodálatos szellemi távlatait tárja fel, arra inspirálva az olvasót, hogy az élet minden területén megvalósítsa azokat.

A Szerző jelen művében “Isten meeterségeit” vizsgálva vezet be minket a munka spiritualitásába. Miként érheti el az ember azon harmóniát, amelynek révén közvetítővé válik Ég és Föld között? A szimbólumok rejtjelezett nyelvén újra felfedezhetjük földi hivatásunk valódi értelmét, felismerhetjük az isteni tevékenység tükörképét.

Valójában “Isten az egyetlen kézműves”: minden hagyományos mesterség az Ő imitációja, aki szüntelenül teremti és megújítja a világot. Végső elemzésben ez méltóságuk egyedüli alapja, és ebből kiindulva tudhatjuk meg, hogyan is találkozhatunk Istennel mint írnokkal, orvossal, harcossal, fezekassal, takáccsal, építőmesterrel, áccsal, pásztorral, tengerésszel, halásszal, vadásszal,
kertésszel, földművessel és szőlősgazdával.

“Add meg kegyelmed, Urunk,
lelkesítsd és támogasd tetteinket mindvégig,
hogy minden művünk
Benned találhassa meg forrását
és Tőled kapja meg beteljesedését.”