Adyashanti

Jézus, a megújító

A szellemi felismerés megtestesítése

Kiadó: , 2020

Kötés típusa: Kartonált

Fordító: Ancsin Zsuzsa

Műfajok: , ,

Leírás

Előrendelem

Megjelenés: 2020. ősz/tél

 

Adyashanti könyve egy olyan személyes kalandozás Jézus történetének értelmezése körül, amely az olvasót ugyancsak személyes megértésekre sarkallja. Aki bátran elrugaszkodik mások értelmezéseitől, és teret enged önmagában ahhoz, hogy saját létének misztériumát kapcsolatba hozza Jézuséval, annak számára a bibliai történet olyan jelentésrétegei tárulnak fel, amelyek elméjét és szívét egyszerre bírják szárnyalásra.
Adyashanti a maga sajátos értelmező lencséjén keresztül is bemutatja Jézus történetét: ez a térkép önmagában is lenyűgöző és mélyen elgondolkodtató. Eszerint Jézus az emberi felébredés minden egyes szakaszát végigjárja, a Jordán folyó partján kapott hívástól egészen az én haláláig a kereszten. Adyashanti ugyancsak szót ejt a gyógyulástörténetekről és azok voltaképpeni céljáról, Jézusnak a kora vallási intézményével vívott harcairól, és tanítói eszközkészletének meglepő mibenlétéről.
Jóllehet Adyashanti leginkább zen buddhista tanítóként ismert a világban, ebből a könyvéből megtudhatjuk, hogy a szerzőt Jézus személye és története nem csak őszintén érdekelte, hanem mélyen meg is érinti.