Back to India
Sale!

Hans Küng - Heinrich Von Stietencron

Párbeszéd a hinduizmusról

1700 Ft1530 Ft10%

Elfogyott

Kiadó: , 1999

Oldalszám: 258

Kötés típusa: Kartonált

Fordító: Szabóné Révész Magda

ISBN: 9789639127685

Műfajok: ,

Lapozz bele:

Leírás

A KERESZTÉNYSÉG ÉS VILÁGVALLÁSOK sorozat minden kötete a világ egy-egy nagy vallásával ismerteti meg az olvasót. A szakavatott vallástörténeti bemutatón túl megtudhatjuk, hogy a kereszténység, a keresztény hitelvek hogyan viszonyulnak az adott valláshoz, mi az, amit a keresztény hívők is hasznosíthatnak abból. A sorozat harmadik kötete a hinduizmus bemutatását kísérli meg. Egymásra válaszoló előadások formájában először mindig Heinrich von Stietencron, a tübingeni egyetem nagyhírű indológusa fejti ki a hinduizmus történetét, hitelveinek alakulását, terjedését. Erre válaszol és ezt elemzi tovább a keresztény teológus: Hans Küng.
A kötetből a különféle hindu vallási irányzatokon keresztül a szent szövegek értelmezéséig beható képet kapunk a hinduizmusról, Küng szavai pedig a hindu vallást eddig értetlenkedve fogadó európaiak számára is megvilágítják annak valódi tartalmát. A két kitűnő szakember lebilincselő előadásainak célja a vallások közötti párbeszéd elősegítése, a vallások közötti béke megteremtése.
Akár vallástörténeti kézikönyvként vagy ismeretterjesztő könyvként, akár korunk vallási felfogásainak gyűjteményeként forgatjuk e könyvet, mindenképpen hasznos és tanulságos olvasmány.