Back to Sámánizmus
Sale!

Holger Kalweit

Sámánok, gyógyítók és javasemberek

3500 Ft2800 Ft20%

Készleten

Kiadó: , 2009

Oldalszám: 270

Kötés típusa: Kemény tábla

Fordító: Földes György

ISBN: 9789639841079

Műfajok: , ,

Leírás

Képzeletünkben a sámán figurája letűnt korokhoz, ősi életformákhoz, távoli helyszínekhez, a dzsungelhez, a tajgához, a pré­ri­hez kötődik. Holger Kalweit még a samanizmus napjainkban tapasztalható újjáéledése előtt írta könyvét, amely ma tarthat igazán számot általános érdeklődésre.

A szerző olyan pszichológus-etnológus, aki megértette, hogy a sámán munkaterülete a személyes pszichét messze meghaladó tudat, s aki a kapcsolatot keresi az ősi tudás és mai gyógyításunk, világképünk és életünk között. Szenvedélyes könyvében romantikamentes tisztelettel, őszinte tanulni vágyással vizsgálja, mit tudtak a régiek, amit mi már nem — nemcsak egészségről és betegségről, hanem az életről és a mindenségben betöltött helyünkről.

„A sámán volt a tudás legkorábbi hordozója, és a jövőben is ő lesz. így a könyv semmiképp sem archaikus, múltba vesző dolgokat ír le, sokkal inkább olyan gyógyító módszereket vetít előre, amelyeket a jövőben ismét megbecsülünk majd… A samanizmussal való puszta foglalkozás is gyógyulást indít el.”

(Részlet a könyvből)