Sale!

Sri Aurobindo

Személyiségeink – egók, (h)arcok, álarcok

Gyakorlati jóga pszichológia

2850 Ft2565 Ft10%

Elfogyott

Kiadó: , 2013

Oldalszám: 192

Kötés típusa: Kemény tábla, cérnafűzött

Szerkesztő: Bakos Attila

Fordító: Berki Éva

ISBN: 9789639858183

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

A jógát többnyire olyan kötött gyakorlatoknak tekintik, amilyenek az testtartások (ászanák), a légzésgyakorlatok (pránájáma), meditáció (dhjána) és ehhez hasonlók. Legtöbbször meghatározott szabályok és előírások összességeként értelmezik, melyek a gyakorló külső életének bizonyos vonatkozásaihoz tartozik. Ilyen például a táplálkozás, a szokások vagy épen a viselkedés. A jóga azonban nen ez; valójában belső lélektani munka, melynek célja a tudatosság megváltoztatása és átalakítása.

A pszicho-spirituális fejlődés feladatai a következők

  • fokozatosan kiemelkedni abból az öntudatlan és tudattalan állapotból, amiben az egyén csupán a közösség vagy tömeg beolvadt része, sem mint önálló személyiség.
  • Lépésről-lépésre egyre mélyebb megértéshez jutni önmagunkról, tudatosabbá válni lényünk összetettségéről.
  • Tárjuk fel pontosan lényünk eltérő részeiből származó tetteink eredetét. érjük el az önuralmat, a teljes harmóniát azzal, hogy rendet teremtünk a különféle tudati összetevők között, melyek ez idáig konfliktusban álltak egymással.
  • Végül fedezzük fel valódi önvalónkat és egyesítsük összetett emberi lényünket oly módon, hogy az összes többi ént a valódi szellemi-lelki én köré szervezzük.

 

“A jóga nem más, mint gyakorlati pszichológia, egész módszertana lélektani; úgy is fogalmazhatnánk, a legmagasabb fokú lélektani bölcselet mindenre kiterjedő gyakorlata.”

Sri Aurobindo