Back to Pszichológia
Sale!

Ranschburg Jenő

Személyiségünk titkai

4499 Ft3959 Ft12%

Készleten

Kiadó: , 2014

Oldalszám: 400

Kötés típusa: Kemény tábla, cérnafűzött

ISBN: 978-963-248-093-0

Műfaj:

Lapozz bele:

Leírás

A kötet egy emberöltő alatt megjelent tanulmányok közül válogat. Ami összeköti őket, a közös téma: az emberi személyiség, ennek kialakulása, fejlődése, megértése, befolyásolása. A szerző sokaknak adott – és ad ma is – útbaigazítást ezekben a kérdésekben, lefordítva a pszichológia elméleti kérdéseit és kutatási eredményeit a hétköznapokra.

A személyiség fejlődésének számos területét járja végig a születéstől a szülővé válásig.

A genetikai adottságok és a környezeti feltételek bonyolult kölcsönhatásainak eredményeként milyen kihívásokkal találkozik a gyerek a társadalomban, és hogy reagálhat ezekre? Hogyan lehet a különböző vérmérsékletű, adottságú, érdeklődésű gyerekekből egészséges, boldog felnőtt? Az írásokból nem csak a gyermekük nevelésében tanácstalan, vagy egyszerűen érdeklődő szülők profitálhatnak. A személyiség fejlődése – fejlesztése – nem ér véget a hivatalos “felnőtté válással”. Viselkedésünket a biológiai jellemzők és környezeti hatások determinációján felülemelkedve tudatosan és felelősen magunk alakítjuk.

Ehhez nyújt segítséget ez a akötet szülőknek, nagyszülőknek és gyerekeknek, és – miután valamelyik kategóriába valamennyien beletartozunk – az önmaga és környezete iránt érdeklődő olvasónak.