Sale!

Találkozások ​rendkívüli emberekkel

3800 Ft3420 Ft10%

Elfogyott

Cikkszám: F01137 Kategória: Címke:

Leírás

Ez volna Gurdjieffnek, a 20. század egyik legrejtélyesebb egyéniségének életrajza? A történetek során elénk tárul egy csodálatos keleti szőnyeg. Nagyszerű mintázatának látványa megmozdítja az érzelmeket, és elvisz bennünket a mesék mélyén búvó tudáshoz, amely nem filozófiai, teológiai vagy pszichológiai rendszerek szaknyelvén szól.

Gurdjieff és rendkívüli társai megajándékozzák az olvasót az időtlen, civilizációktól független, tartós, igazán emberi értékek példájával. Vajon a ma embere a saját keresésével, küzdelmeivel ráismer-e ezekre?

Gurdjieff a nyugati tudomány által felvetett kérdéseit a keleti vallásokban próbálta megválaszolni. Hosszas utazásokat tett, s olyan tudásra tett szert, mely az összes kontinensről vonzotta hozzá a tanítványokat. Egyik tanítványa, Uszpenszkij a tőle szerzett tudásból merítve írta az Egy ismeretlen tanítás töredékei című nagysikerű művét. Esszéit követői fontosnak tartották nyomtatásban megjelentetni. Életének és műveinek mozgatórugója a tudat kifejlesztése. Ebben a kötetbe életrajzi ihletésű találkozásait írja le elbeszélő stílusban.