Patrul Rinpocse

Tökéletes tanítóm szavai

A tibeti buddhizmus gyakorlatának átfogó kézikönyve a Nagy Tökéletesség (dzogcsen) tanítása alapján

7999 Ft

Készleten

Kiadó: , 2018

Oldalszám: 560

Kötés típusa: Kemény tábla, cérnafűzött

Fordító: dr. Pressing Lajos

ISBN: 9786150000794

Műfajok: ,

Lapozz bele:

Leírás

A Tökéletes tanítóm szavai egy olyan klasszikus mű, amelyet a belső transzformáció és a tibeti buddhista szellemi képzés felülmúlhatatlan gyöngyszemeként tartanak számon. Egyszerű és képies nyelvezetének köszönhetően egyaránt népszerű tanítók, jógik, mesterek, szerzetesek és világi útkeresők körében, mivel a benne foglalt ismeretek a tibeti buddhizmus szellemi képzésének általános, hagyományvonaltól független elemeit taglalják nagy részletességgel, a hagyomány esszenciájára koncentrálva.

Patrul Rinpoche a témája technikai részleteit számos érdekes történettel, idézetekkel és hétköznapi alkalmazásra vonatkozó utalásokkal teszi könnyen érthetővé és feldolgozhatóvá. A fordítás rendkívüli szakmai felkészültséget igényel, amelyet a hazai buddhizmus kiemelkedő alakja, Dr. Pressing Lajos nagy körültekintéssel és igényességgel oldott meg.

A gazdagon illusztrált könyvhöz Őszentsége a Dalai Láma és Dilgo Khyentse Rinpoche írtak előszót, akik ezt a művet a buddhista tanok egyik legfontosabb forrásaként ajánlják és tartják számon.