Csögyal Namkhai Norbu

Tükör

Tanácsok a tudatos jelenléthez

2500 Ft

Készleten

Kiadó: , 2019

Oldalszám: 96

Kötés típusa: Kartonált

Fordító: dr. Kazsoki János

ISBN: 978-615-80793-6-5

Műfajok: , ,

Lapozz bele:

Leírás

A könyv a Dzogcsen Közösség egyik összejövetele alkalmával íródott 1977 karácsonyán Lu Cumitoniban, Szardínián. Rövid szöveg, mely meglepő egyszerűséggel, mégis mélységeiben mutatja be a Dzogcsen ösvény három alapvető aspektusát: a látásmódot, avagy saját őseredeti állapotunk intuitív megértését; a meditációt, azaz e tudás alkalmazását; és a magatartást, mellyel a meditációt integrálni tudjuk hétköznapi életünkbe.

Ez a szöveg azért került megírásra, hogy definiálja az éberség elvét és annak folyamatos jelenlétét, mely a különböző vallási hagyományokra jellemző szabályokat és korlátokat helyettesíti. A szöveget követő magyarázat a szerző saját szóbeli tanítása, mely akkor hangzott el, amikot a könyvet átadta tanítványainak.

Csögyal Namkhai Norbu gyakran mondta: „A Dzogcsen nem kér arra, hogy változtasd meg a vallásod, filozófiád vagy ideológiád, sem arra, hogy más légy, mint ami vagy. Csak arra kér, hogy figyeld önmagad, és fedezd fel azt a ketrecet, melyet saját korlátaiddal és kondicionáltságoddal hoztál létre. És megtanít arra, hogy mássz ki a ketrecből anélkül, hogy egy másikat építenél, hogy légy szabad és önálló.”