Back to Egyéb
Sale!

Sitkéry Ottília

Xilonen népe

Huszonhét levél Nicaraguából

2700 Ft2160 Ft20%

Készleten

Kiadó: , 2013

Oldalszám: 256

Kötés típusa: Kemény tábla

ISBN: 9789639841208

Műfajok: ,

Lapozz bele:

Leírás

Akit érdekelnek Nicaragua távoli tájai és népei, aki nem a turista szemével néz körül egy idegen országban, az nehezen fogja megállni, hogy egyvégtében olvassa el ezt az együtt érző, kedves és nemritkán mulatságos élménybeszámolót.

A kukorica istenét egykor a toltékok és az aztékok imádták. A ma Közép-Amerikában élő leszármazottaikról szinte kevesebbet tudunk, mint az ősökről. Ebbe a világba csöppent hirtelen egy magyar család minden előzmény nélkül. Managuában a nagy 1972-es földrengés nyomai már tűnőfélben vannak, ám az önálló, demokratikus Nicaragua i Köztársaság kikiáltását dik­ta­tórikus törekvések, nyomor és polgárháború akadá­lyozzák.

Hogyan lehet itt néhány évre berendezkedni, megélni a mindennapokat, és közben akaratlanul is a magyarság képviselőjének lenni? Nem regényt, útleírást vagy tudományos munkát tart kezében az olvasó. Mégis, akit érdekelnek a távoli tájak és népek, aki nem a turista szemével néz körül egy idegen országban, az nehezen fogja megállni, hogy egyvégtében olvassa el ezt az együttérző, kedves és nemritkán mulatságos élménybeszámolót.

Az Örvényben című első regényében az írónő, Sitkéry Ottília sorsának egyik sötét korszakát követhettük nyomon az ötvenes évek Magyarországán. Most életének napsütötte szakaszába enged bepillantást. Mert Xilonen népére nem akármilyen erővel süt a trópusi nap.

Koltai Tamás