Wayne Liquorman (Ram Tzu)

posted in: Életrajzok | 0
Ram Tzu

Wayne Liquorman – népszerűbb nevén Ram Tzu – szellemi kereső és családos ember volt, sikeres üzleti háttérrel, amikor 1987-ben találkozott az első és utolsó gurujával, Ramés Sz. Balszékarral (magyarul A jelenségvilágon túl c. könyve olvasható). 1989-ben a keresés folyamata véget ért, mikor megtörtént a test-és-tudat általi felébredés.

Wayne úgy írja le ezt az eseményt, mint ami “csak a keresők számára érdekes”. Első könyvét, a Guide For the Spiritually ‘Advanced’ (Az Útikalauz spirituális haladóknak) 1990-ben adták ki, Ram Tzu szerzői név alatt, mivel Wayne nem akarta, hogy a szobáját egy spirituális kuncsorgók árasszák el. Wayne valóban nem állt közönség elé egészen 1996-ig, amikor is Ramesh megkérte őt erre.

Beszédeiben Wayne nem követ semmiféle előre elkészített tematikát, egyszerűen csak a keresők kérdéseire válaszol. A tudatosságról, mint minden létezés alapjáról, és mint a dolgok végső forrásáról beszél.

“Az az Advaita, amelyről beszélek, valójában nem filozófia, mivel tart fent nézeteket. Egyszerűen csak útjelzők és fogalmak gyűjteménye, melyekről azt tartja, hogy abszolút értelemben egyik sem igaz. Ez a tanítás nem arra lett kitalálva, hogy maga hordozza az igazságot. Inkább arra való, hogy elmozdítsa a korlátokat és félreértéseket azzal kapcsolatban, ahogy a dolgok vannak.”

részlet a “Never Mind”-ból

Legismertebb műve, az Úttalan utakon tiszta advaita (kettősségmentes), mely páratlanul modern, humoros és kritikus, s minden kompromisszumot vagy vallásos dogmát nélkülöz. Ram Tzu nem kínál gyógyulást, gyakorlást, csodát vagy megvilágosodást eredményező technikát, nem ajánl semmit, amihez csatlakozhatnánk, semmit, amit csinálhatnánk vagy amit elérhetnénk. Egyszerűen elhozhatjuk hozzá a legdédelgetettebb spirituális elképzeléseinket – s ha elég szerencsések vagyunk, akkor azok nélkül távozunk.

A szerző könyvei