Mooji

posted in: Életrajzok | 0

(1954. jan. 29. Port Antonio, Jamaica - )

Anthony Paul Moo-Young egy jamaicai származású spirituális tanító és guru. Moo-Young Papajinak, a nem-kettős (advaita) mesternek és Ramana Maharshi közvetlen tanítványának volt a tanítványa. Mooji a maga oldott filozófiai megközelítését a lusták megvilágosodási útjának nevezi.

Mooji

Tizenöt évesen, apja halálát követően végleg Angliába költözött, ahol az édesanyja is élt. Itt hamarosan alkotóművésszé képezte ki magát. Anthony éveken át London ‘West End’-jében dolgozott, portréfestőként, később pedig művészetet tanított a Brixton College-ban. Hosszú ideig Tony Moo néven volt közismert, de az utóbbi időben a barátai és a számos hozzá forduló útkeresők “átkeresztelte” őt a Mooji névre.

Mooji a köztiszteletben álló és elismert advaita tanító, Sri Harilal Poonja – vagy ahogy a hozzá közel állók nevezték, Papaji (fon.:Papadzsi) – közvetlen tanítványa volt.

1987-ben egy keresztény misztikussal való találkozása életre szóló átrendeződést idézett elő Moojiban. A találkozás során egy ima révén közvetlenül megtapasztalta a magában rejlő isteni minőséget. Ez olyan tudati átrendeződést idézett elő nála, hogy az őt jól ismerők egy teljesen más embert véltek felfedezni benne.

 

A szerző könyvei

Vélemény, hozzászólás?