Az élet új megvilágításban - B. K. S. Iyengar„Kinyilatkoztatások a jógának egy életen át tartó tanulmányozása alapján.”

(The Washington Post)

„Az élet új megvilágításban című könyvében B. K. S. Iyengar feltárja »a jóga szívét«, amelyet több mint hetven év fegyelmezett, napi gyakorlása segítségével fedezett fel… Megmutatja, hogyan képes a jóga átalakítani az életünket, és segíteni abban, hogy harmóniában éljünk a bennünket körülvevő világgal.”

(Yoga Journal)

„Többi könyvéhez hasonlóan Az élet új megvilágításban is bővelkedik jógafilozófiában és módszertanban. De korábbi írásaival ellenétben ez a könyv tele van önéletrajzi anekdotákkal is.”

(The New York Times)

Részlet a könyvből

„Ha ez a könyv bármilyen eredetiségre igényt tart, akkor az a következő: mindenekfölött nyilvánvalóvá akarja tenni, hogy állhatatos és hosszan tartó gyakorlással bárki képes bejárni a jóga útját és elérni a célját, amely nem más, mint a megvilágosodás és a szabadság. Krisna, Buddha és Jézus ott él mindenki szívében. Nem filmcsillagok ők, és nem is tömjénezendő bálványok, hanem nagyszerű, ösztönző alakok, akik követendő példát állítanak elénk. Példaképek napjainkban is. Ahogy ők önmagukra ébredtek, úgy mi is felébredhetünk.”