Szvámí Sivánanda Rádhá

posted in: Életrajzok | 0

Németország 1911 – Kanada 1995

Sivananda által beavatott joginí, nemzetközi hírű ismertetője és terjesztője a jógának, központok alapítója

Szvám Sivánanda Rádhá

Sivananda Rádhá Szaraszvati egy német jogini volt, aki Kanadába költözött és megalapította a Yasodhara Ashramot a British Columbia-ban. Nyugati alapú átadási vonalat hozott létre a Szaraszvati-rend hagyományaiban, és számos könyvet publikált a jóga különféle ágairól, köztük a kundaliní jógáról a nyugatiak számára valamint  a mantrákról, mint erővel bíró szavakról.

A transzperszonális pszichológia kaliforniai intézetének tagja volt, és kifejlesztett egy transzperszonális pszichológiai műhelyt, hogy segítsen a diákoknak felkészülni az intenzív spirituális gyakorlatra.

A Yasodhara Ashramban képzett tanárok most Észak-Amerikában és Európában, a Karib-térségben, Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon találhatók.

Sivananda Rádhá a híres jógi, Sivananda kiemelkedő tanítványai közé tartozott, akik olyan új szervezeteket fejlesztettek ki, amelyek nem kapcsolódnak az “isteni életetársak közössége” által vezetett eredeti asramokhoz.

Rádhá létrehozta a Szaraszvati rend részeként egy független, elsősorban női, nyugati vonalat. Ezt most Radhananda Szaraszvati, a Yasodhara Ashram lelki vezetője vezette. Asszisztenseket kezdeményez, és felügyeli a nonprofit szervezetek munkáját különböző országok tanárait támogatva. Radhananda leírta lelki tanítását Sivananda Rádhá lábaiban az emlékiratában, amelyet egy ígéret hajt: a jóga által átalakított élet.

Sivananda Rádhá 1978-ban létrehozta a Timeless Books könyvsorozatot, és számos jóga könyvet írt, köztük:

  • Kundalini Yoga for the West (Kundaliní jóga nyugatiak számára),
  • The Divine Light Invocation (Az Isteni Fény megidézése),
  • Mantras: Words of Power (Mantrák: erővel bíró szavak.)

Magyarul megjelent:

A könyveit számos nyelvre fordították le.

A szerző könyvei